Meer dan ooit zijn kennis en andere middelen voor handen om vitaal, vreugdevol en vredig door het leven te gaan. Tegelijk kan dit moderne leven ons ook ziek, gestresseerd en ongelukkig maken. Aan ons de keuze. Hoe maak je die keuze? Hoe ontwikkel je een levenskracht die van binnenuit komt? Hoe breng je dat concreet in de praktijk?

De kwaliteit van je leven duurzaam verbeteren kan door goed voor je hele zelf te zorgen. Zelfzorg is een uiting van zelfrespect, respect voor je lichaam, geest, relaties met anderen en wat je overstijgt, voor je hele mens-zijn, voor je begrensdheid en eindigheid (we zijn geen supermensen) maar ook voor je ontwikkelingspotentieel (we zijn veel meer dan we denken!). Zelfzorg biedt daarom een uitstekende ingang om bewuster te worden van jezelf en je leven.

Het boek Levenskracht laat 10 elkaar aanvullende strategieën aan bod komen die de lichamelijke, mentale, relationele en spirituele dimensie van jezelf aanspreken. Vanuit die strategieën worden er een waaier van 100 kleine, haalbare acties voorgesteld, waaruit je kan kiezen en die elk een groot verschil kunnen maken.
 

foto boek levenskracht

 

Hoe ga je daarmee aan de slag? Hoe kom je in actie? Dat kan maar door leiding te geven aan jezelf. Dit persoonlijk meesterschap vraagt om toewijding, mildheid en inzicht. Net zoals zelfzorg is ook persoonlijk meesterschap een directe bron van levenskracht. Het is die levenskracht die ons ertoe aanzet om telkens weer in te zetten op de kwaliteit van ons leven. Duurzame zelfzorg komt van binnenuit.

Download hier het instrument op op basis van het boek persoonlijk meesterschap te verwerven over je zelfzorg vind je hier:

Wat kan je naar aanleiding van het boek organiseren?

Met collega's en vrienden samenkomen om de inzichten uit het boek te bespreken en te verkennen wat ieder ermee kan.

Graag geef ik een interactieve lezing geven van 1 à 2 uren, of een workshop van een halve of hele dag.

Wat grondiger doorgaan? Dan is een workshop-reeks een optie (live/online - i.s.m. Fisiotics):

  • Opstartsessie: zelfzorg in actie (2u). In deze reeks verkennen we allereerst wat er allemaal voor kan zorgen dat we zelfzorg ernstig nemen. Hoe zorgen we ervoor dat we er werk van maken? En hoe zorgen we ervoor dat we het ook volhouden? Hoe gaan we er op een goede manier mee om? In het tweede deel van deze eerste sessie geven we een overzicht van 10 verschillende zelfzorgstrategieën: voeding, beweging, rust, impact, focus, aspiratie, verbinding, authenticiteit, meditatie en wijsheid. Dit overzicht geeft je een eerste zicht op welke strategieën voor jou een verschil kunnen maken.
  • Sessie 1. Zorgen voor je lichaam (1u30). Lichaam en geest hangen nauw met elkaar samen. (Dat is logisch want ons zenuwstelsel maakt deel uit van ons lichaam en is een directe reflectie van wat er in onze geest gebeurt). Als we voor ons lichaam zorgen, zorgen we dus ook voor onze geest. In deze sessie gaan we in op “voeding”, “beweging”, “impact” en “rust”.
  • Sessie 2. Zorgen voor je geest (1u30). Mensen hebben het bijzondere vermogen om hun eigen geest aan te sturen. We kunnen zorgen voor onze geest mét onze geest. In deze sessie gaan we in op hoe we dit kunnen doen – aan de hand van “focus” en “aspiratie”.
  • Sessie 3. Zorgen voor je relaties (1u30). Hoe we ons voelen hangt nauw samen met de kwaliteit van onze relaties met anderen. We verkennen hoe belangrijk “verbinding” met andere mensen is en hoe we die kunnen verdiepen. Daarbij verkennen we hoe we authentieker in het leven kunnen staan.
  • Sessie 4. Zorgen voor je 'ziel' (1u30). Het leven is meer dan het lijkt. “Meditatie” is een manier om dat te ontdekken. Verder heeft meditatie ook aantoonbaar positieve effecten op lichaam, geest en zelfs op onze relaties. “Wijsheid” betekent dat we het leven leren zien zoals het is, en daar profiteert iedereen rondom ons van.

Voor meer informatie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0032/(0)473/356287

 

We value your privacy

We use cookies only to enhance your browsing experience. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.