Sven De Weerdt genaamd, geboren op 21 november 1972 in Leuven (België). 18 jaren later Organisatiepsychologie gaan studeren, en in 1995 een extra jaartje Bedrijfseconomie. Aan de Universiteit Hasselt gaan werken als assistent Organisatiepsychologie en Onderzoeksmethodologie (1996-2005). In juni 2003 doctor in de Psychologische en pedagogische wetenschappen (KULeuven, onder begeleiding van René Bouwen en Felix Corthouts) mogen worden, en enkele weken later papa van Jona.

  In 2005 de stap gezet naar de Europese Hogeschool Brussel (EHSAL, en later HUBrussel, Odisee, KULeuven) en zijdelings ook even geaffilieerd onderzoeker aan het Centrum voor Organisatie- en Personeelspsychologie van de KULeuven. Als docent en onderzoeker alsmaar meer geboeid geraakt door alles wat diepgaand leren en professionele en persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt. Met de intentie om het zelf eens aan den lijve te ervaren volgde ik in 2005 een (verrijkende en verreikende) ervaringsgerichte opleiding in procesadvisering (Matrix; Allegro). En werd papa van Sari.

  Als docent van het vak Levenskwaliteit in het postacademisch programma Relatie- en communicatiewetenschappen (UHasselt, vanaf 2000 tot heden) groeide mijn interesse om regelmatiger interactief en leergericht aan de slag te gaan met professionals, leidinggevenden en andere volwassenen. Daarom besloot ik mijn loopbaan te heroriënteren en werd ik in 2007 (tot 2010) procesbegeleider bij Kwadraet (Stichting Lodewijk de Raet).

  2008 was het jaar dat ik Wetenschapsfilosofie begon te doceren aan de derdejaars studenten Biomedische wetenschappen (wat ik annoo 2022 nog steeds bijzonder graag doe: studenten nieuwe perspectieven aanreiken die aangeven dat wetenschap mensenwerk is en hen zo interactief doen nadenken over wetenschap als praktijk in de samenleving). In de periode 2008-2014 had ik het voorrecht om nauw betrokken zijn als begeleider in het baanbrekend leiderschapsprogramma Vitruvius: de mens centraal bij de Federale Overheid, in samenwerking met Dries Elsen. Dit leidde in juli 2010 tot de oprichting hUmanO cvba (in januari 2015 in alle anonimiteit ten grave gedragen). 2011-2017: vast staflid in het HRLeadership/HRM Anders-programma (SEE-UHasselt), in samenwerking met Johan Poisquet. 2014-2020: bestuurslid van de organisatie waarin ik een drietal jaren werkte: Kwadraet (Stichting Lodewijk de Raet).

  In 2014 ging ik ook deeltijds als ‘coach’ en ‘leiderschapsontwikkelaar’ aan de slag ging in UZLeuven, waar ik vanaf 2022 ook actief ben in het vormgeven van het welzijnsbeleid. In datzelde jaar ben ik Self-Management in het Open Border MBA (HEC Liège, FA Aachen, UHasselt) beginnen doceren in samen met Roland Vermeylen, en, na 2 jaren onderbreking, vanaf 2018 tot heden met Leon Vliegen.

  2019: Oprichting van dansenmetdewereld, wat me de kans geeft om mijn ervaring, inzicht en kunde breder in de wereld te zetten – op vlak van levenservaringsleren, relationeel leren, begeleiden van leerprocessen, zelfzorg, levenskwaliteit, persoonlijk leiderschap, bewustzijnsontwikkeling, meditatie en Boeddhistische psychologie.

  2022: Blij met de uitbreiding van mijn aanstelling als gastprofessor voor het vak 'Leiderschap in een veranderende wereld' in de nieuwe Master Systeemin- en Procesinnovatie in de Gezondheidszorg, in samenwerking met o.a. Johan Hellings en Jochen Bergs (UHasselt). Om een mooie synergie te laten ontstaan tussen praktijkervaring en conceptueel inzicht.

   

  IMG 20190816 WA0001 002

  We value your privacy

  We use cookies only to enhance your browsing experience. By clicking "Accept", you consent to our use of cookies.